Systém zabezpečenia výdaja pokrmov pri ohrození verejného zdravia z dôvodu vyhlásenia mimoriadnej situácie a pandémie ochorenia COVID-19
Výdaj pokrmov v školskej jedálni:
- pre žiakov a zamestnancov prítomných v škole sa výdaj jedla uskutočňuje podľa vypracovaného harmonogramu v školskej jedálni tak, aby sa skupiny žiakov podľa tried nepremiešavali
- pred vstupom do jedálne je zabezpečená dezinfekcia rúk
- stravníci si stravu a hygienicky zabalený príbor odoberú od výdajného okienka
- stravovanie sa zabezpečuje v sprievode pedagogických pracovníkov ŠKD, ktorí vypomáhajú s dokladaním polievky, nápojov
- zamestnanec pri výdaji používa jednorazové rukavice a rúško
- po každej skupine sa dezinfikujú stoly
- počas prítomnosti v ŠJ si stravníci prekrývajú horné dýchacie cesty rúškom, ktoré je možné sňať počas konzumácie jedla
- stravníci budú sedieť pri stoloch v 1,5 metrovom odstupe šachovnicovo umiestnené
- učitelia a nepedagogickí zamestnanci sa stravujú osobitne v salóniku na to určenom
Časový harmonogram výdaja pokrmov v jedálni:
11,15 - 11,45 hod. - 1. skupina žiakov
11,45 - 12,00 hod. - sanitácia priestorov jedálne /dezinfekcia stolov + vetranie priestorov/
12,00 - 12,30 hod. - 2. skupina žiakov
12,30 - 12,45 hod. - sanitácia priestorov jedálne
12,45 - 13,15 hod. - 3. skupina žiakov
13,30 - 14,00 hod. - sanitácia priestorov jedálne